Denetim & Raporlama Hizmetleri
Genel kabul görmüş muhasebe prensipleri çerçevesinde firmanızın iş akışına, yapılan üretim, ticaret ve hizmetine yönelik olarak işletmenin arzu ettiği raporlama ve anlaşılabilir-anlatılabilir düzeyde anlık olarak, işletmenizin değişen piyasa koşullarını, daha fazla şeffaflık talebini ve değişen mevzuat gerekliliklerini karşılamasını sağlayabilecek muhasebe ve raporlama, işlem muhasebesi, hazine ve kurumsal yönetim gibi çok çeşitli hizmetleri kapsamaktadır.
Bunu, değişen ekonomik ve mevzuat ortamından kaynaklanan raporlama zorluklarını ele alırken güven oluşturucu yenilikçi destek sağlayarak yapıyoruz. Finansal ve finansal olmayan öngörüler tespit etmenizde, izleme ve açıklamanızda yardımcı oluyor. Firmanızın gündemine uygun olarak; gerekli faaliyet, vergi, uygunluk denetimlerimiz ile denetim komitelerine, üst yönetiminize finansal gereksinimlerinize uygun olarak raporlar hazırlanmasında hizmetler sunmaktayız.

Raporlama Hizmetlerimiz;
Sık Sorulan Sorular
6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 397’nci maddesi kapsamında yapılan denetimlerde, denetim sonunda denetçi tarafından ayrı ayrı:
1- Finansal Tablolar Hakkında Denetçi Raporu (TTK m.402/1),
2- Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu Hakkında Denetçi Raporu (TTK m. 402/2) ve
3- Riskin Erken Saptanması Sistemi ve Komitesi Hakkında Denetçi Raporu (RESK) (TTK m. 398/4 ve m.402/6) (söz konusu rapor sadece pay senetleri borsada işlem gören şirketler ile denetçinin böyle bir komitenin kurulmasını gerekli gördüğü diğer şirketler için zorunludur.)
düzenlenmesi zorunludur.
Denetim raporlarına ilişkin Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin 34/1-b maddesinde düzenlenen bildirim yükümlülüğü sadece finansal tablolar hakkında düzenlenen denetim raporlarını değil yönetim kurulu yıllık faaliyet raporu ile riskin erken saptanması sistemi ve komitesi hakkında hazırlanan denetim raporlarını da kapsamaktadır. Bu nedenle yönetim kurulu yıllık faaliyet raporu ile riskin erken saptanması sistemi ve komitesi hakkında hazırlanan denetim raporlarının da Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin 34/1-b maddesinde belirtilen süre içerisinde Sözleşme Bilgi Girişi Sistemi üzerinden Kurumumuza bildirilmesi zorunludur.
Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin 30/3’üncü maddesi uyarınca; 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu uyarınca yapılan denetimlerde denetim raporlarının, denetimi yapılan finansal tabloların ait olduğu hesap dönemine ilişkin olağan genel kurul toplantısından en az 20 gün önce ve her durumda anılan Kanunda olağan genel kurul toplantıları için öngörülen azami sürenin sonuna kadar denetlenen işletmenin yönetim organına teslim edilmesi zorunludur.